"Mangkang Menua,Mangkang Dunya,Ngetan Ke Bansa!!"

August 17, 2010

Surat Aduan ADUN Sebuyau Julaihi Narawi Ke Tempat Kerja Rakyat

Filed under: Barisan Nasional,State Election — Pengayau @ 8:24 am
Tags: ,

Taken from Facebook

Julaihi Narawi’s companies

Source:Sarawak HeadHunter

Haji Julaihi
Kawasan Pilihanraya:   N.22 SEBUYAU


Nama: YB. TUAN HAJI JULAIHI BIN HAJI NARAWI
Tarikh Lahir: 13.04.1955
Alamat: No.86-87 Taman Heritage, Jalan Tun Abdul Rahman Yaakub, Kuching
No. Telefon (Pejabat): 082 – 257895
No. Telefon (Kediaman): 082 – 259102
No. Fak: 082 – 232994
Parti: Parti Pesaka Bumiputra Bersatu -PBB (BN)

Source:Dewan Undangan Negeri Sarawak

Lagu di tujukan khas buat YB Julaihi Narawi (Sebuyau)

Pengayau comment

Sik tauk maok komen apa gik..Nang BODOH!!!!!Mun kerja sik betol,apa kenak salah Rakyat komplen?Tok lah masalah sida YB2 tok,bila dah di pilih,bila dah ada kuasa,alu sombong,alu bongkak,sik boleh di tegur,sik boleh di kritik!!Kedak Raja yang berkuasa,kedak Dewa dari Kayangan!

Mungkin nya tok dah lupak yang nya di PILIH oleh Rakyat sebagai Wakil Rakyat dan mewakil Rakyat,untuk menyuarakan Suara Rakyat.Tapi sigek nya maok ingat,agi kira bagus Rakyat makey FB tok untuk berkongsi dan menyuarakan Pendapat sidak nya,jangan sampey Rakyat Sebuyau “Bersuara” makey UNDI kelak,baruk padan muka nya..

Tok Negara Demokrasi,salah kah seseorang menyuarakan pendapat?Kenak nya perlu nulis surat ngan majikan Si Pengadu?Ya bukan nya dlm Bidang Kuasa majikan nya empun.Nya bersuara in his personal capacity,bukan mewakili majikan nya ataupun sapa2.

Sepatut nya,nya merik penerangan ataupun merik penjelasan atas isu2 yang di bangkitkan,coba tanggar mana salah dan silap nya,coba tanggar ada asas sik semua isu yg di bangkit kan.YB ya manusia biasa bah,bukan nya Tuhan.Coba tanggar dari sudut yang positif dan bukan nya alu maok melatah sik tentu arah.Rakyat lebih suka YB yang dapat nerimak kedua2 Pujian ataupun Kritikan.Mun sik,mintak maap ajak lah,sekda masa nak melayan olah cmya gilak..

Lepas tok,kita semua nunggu ajak samaada majikan Sdr Wan Anizan akan ngambik tindakan terhadap nya,mun ada lah,memang udah sah lah YB Sebuyau tok menyalahguna kan kuasa.

In English,this is what we called “Politics of Fear and Suppression!!”

Ps:Sdr Wan Anizan,tolong update kmk orang semua pasal perkembangan dari Majikan ktk and May God Bless you.Kmk rasa,bnyk Rakyat Sebuyau menyokong perjuangan ktk

15 Comments »

  1. yb sebuyo sekda teloq,

    Comment by apo yo — August 17, 2010 @ 9:11 am | Reply

    • Senang ajak bro,Berani Kerana Benar,Takut Kerana Salah.Ataupun mungkin nya lupak yang nya di pilih oleh Rakyat!!

      Comment by Pengayau — August 17, 2010 @ 10:39 am | Reply

  2. Wow… banyak juak kompeni under nya bah. patutlah mati2 mok jadi ‘kuli-kepada-rakyat’… mok jadi kaya rupanya… Sikpalah, tunggu jak masa rakyat pilih org lain gik untuk menikmati kekayaan tok..

    Comment by Tsunami politik — August 17, 2010 @ 2:07 pm | Reply

    • Nang kerja sidak YB2 BN tok!!

      Comment by Pengayau — September 17, 2010 @ 12:39 am | Reply

    • helo geng semua…i baru jak bukak this web…
      u dh cek ke company ya.. mun u tanya i… i dh cek with ssm( i ada kenal staff ssm kch)… memang com. ya wujud…tapi x da bisnes…
      nasihat i for all termasuk julaihi… jangan dengar fitnah org yg kita x kenal… siasat dlok…i ckp sebab i dh siasat… i dh pegi kawasan julaihi…semua komen bagus about him..
      talk about anizan…u all kena siasat siapa dia.. mun u all nk i bagi info pasal anizan …i ada few info about him…mun u all nk cari /benar2 nk tahu kebenaran…u all respon me.. after that i beri u all info both of them.. finally i am not julaihi’s man or whatever….i pun macam org lain ..just cari kebenaran… this reminder for julaihi… if anizan betul…wait for me nxt election…i lawan u… but if u right… i will sokong u.. not only u ..but all of them names BN YB… TQ

      Comment by cari bukti — March 9, 2011 @ 6:01 pm | Reply

  3. These are public information which can be seen from your office , except your directorship are not shown. Its also available from Company commission. So why is YB so hot about his wealth unless these are funded from illegal means. Now you are telling the Fedral Ministers that you are so filthy rich .Why not share your wealth with your rakyaat YB.

    Comment by Jang — August 17, 2010 @ 8:19 pm | Reply

  4. nak namo org politikus tok pok, mun kenak jentik sikit dah teraso..

    Comment by aidilx — August 18, 2010 @ 11:11 am | Reply

  5. miak anizan ya mmg local sebuyau ka?..congratz to him la sb berani..to yb, anggaplah teguran tok membina.mmgla rakyat ada grumpy2, marah tok xda, tok xda..tp muhasabh dirila..sedar kitak? rakyat yg mangkah nama kitak dlm elction..ingat?jgn jd kedak datuk asfia, dikerepak olh sidak pulau bruit dlm tv3 2-3 tahun ya tek” ny pernah yb ya dtg sitok, cm ny mukanya pun x kala nangga”esok lusa lalu ada muka yb ngabas..nak ka malu kita..mcm tokla cita ky..mun yb rasa keja yb lama2 tok betul, keja yg diamanahkan dipolah sebaiknya..insyallah kita dlm perlindunganNYA..siboh kitak susah ati . tp mun kitak sebaliknya,….hanya Allah s.a.w saja yg dpt membalas segala perbuatan kitak..

    Comment by leo panetta — August 29, 2010 @ 4:42 pm | Reply

  6. mun dah telo nyak kena jentik , neh endak panas raso nyak.. tek.

    Comment by Abdullah — September 2, 2010 @ 3:00 pm | Reply

  7. hah hantar surat sb kenak tegur betapa penakutnya yb tok.dah memang benar apa nak di komen sidak sbuyau ya.apa ada ngan sbuyau ya…….org kaya betambah kaya org miskin betambah miskin adalah..
    hahaha yb ya memang sik dapat menerimak teguran manja gilak,minum air susu banyak gilak bah.

    Comment by shamsul azhar hakimi — September 24, 2010 @ 10:26 pm | Reply

    • apa hal julaihi ya..
      sapa anizan ya.. u all tau ka..
      budak ya sebenarnya budak suruhan seorang YB berpangkat Datuk… area kawasan julaihi…bolhasan… & simoi…Datuk ya x suka ngan YB tiga orang tok….(dalam kaw. parlimennya)
      yang paling lucu, nya ngatur stratigi nk jatuhkan julaihi ya dan di ganti dengan budak bodo nama anizan ya jadi YB d sebuyau…sebab ya anizan ya berani gilak fitnah julaihi…nya fikir ada org backingnya.. u all fikir2kan lah kalau sama BN pun sanggup entam..layak kah anizan ya jd YB sebuyau atau lain2 kawasan..(miak bodo ya ..)

      u all jng fikir i tok pro julaihi… i cuma cari kebenaran.. org x bersalah jgn d aniaya…
      i dh g kawasan julaihi.. tanya penduduk..(melayu..iban..cina) majoritinya komen baik pasal julaihi.. mun nya x bagus i sanggup jd calon bebas lawan julaihi…

      Comment by cari bukti — March 7, 2011 @ 6:35 pm | Reply

      • Shamsul..kau nang nembiak bodo..kemak kau ya..

        Comment by Hj.Apoi — March 28, 2011 @ 6:08 am | Reply

    • statement u tek ada asas kah? mun rasa ada, kenak berani la tanggung mun knk saman “YB berpangkat Datuk”

      mun di sebuyo nun, YB julai masih agik makey taktik lamak nak di belajar dengan guru2nya seperti si asfia dan bemee, taktik menakutkan penduduk, siapa ngundi pembangkang, sik diberik subsidi (tuk kata2 urg kempen utk bn n22 utk julaihi ya; jadi salah sapa? mun ketua sik bertggjwb?), sik diberik biasiswa, sikda pembangunan, malar jak dari 3 penggal dolok mencanang2kan pembangunan jalanraya, air bersih dan elektrik.

      nampak nya kau bukan org sebuyo pun, cerita setiap hari di kpg, rungutan urg, ketua2 kpg dan tuai2 rumah yang kurang berfungsi (sidak tuk yes man, mun depan yb semua ok, semua sokong, semua best.. pasya makan dinner di topspot).. yang pasti kau bukannya layak utk mewakili kmk urg pun.

      Comment by BangaU — April 10, 2011 @ 6:55 pm | Reply

  8. ko yo bodo kamek urg lebih kenal sapa w,anizan dari ko yo…bodo main tuduh urg tampa palak ko kelak baruk ko tauk bodo

    Comment by shamsul azhar hakimi — April 9, 2011 @ 11:18 am | Reply

  9. kekmak ko isap gam dik hahaha

    Comment by shamsul azhar hakimi shamsul — April 9, 2011 @ 11:20 am | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: