"Mangkang Menua,Mangkang Dunya,Ngetan Ke Bansa!!"

December 17, 2010

Bloggers Wanted?

Filed under: CyberWar — Pengayau @ 10:00 am
Tags: ,

Semalam saya membuat pendedahan dan menyenaraikan Senarai Bloggers2 upahan Unit Media Baru PBB/BN Sarawak berdasarkan maklumat yang saya terima daripada sumber2 dalaman.Hari ini, saya dikejutkan dengan satu lagi pendedahan ataupun bukti kukuh yang dapat membuktikan kebenaran yang konon nya seperti mana yang di dakwa oleh seorang Blogger Rajahmas di Blogs beliau bahawa semua ini adalah fitnah dan pembohongan semata2.Saya di tuduh sebagai pembohong dan mendakwa saya adalah Blogger Upahan PKR.Hahahaha!!! 🙂

Sungguh kelakar Blogger PBB/BN nie hinggakan saya terus terkentut bertalu-talu.Sejak bila PKR Sarawak mempunyai dana untuk membiayai Blogger/Penulis upahan?Kalau betul bagai di kata,siapa dia,berapa jumlah bayaran nya?Mana bukti nya?Jangan hanya sekadar sedap mulut mengata

Rajahmas merupakan Blogger yang cukup hebat dan dengan lantang mengkritik Kepimpinan PKR Sarawak,yang mana Baru Bian selaku Ketua PKR Sarawak sentiasa menjadi bahan cemuhan.Wahh,hebat sungguh ya,tak sia-sia segala tunjuk ajar yang di berikan oleh Blogger2 UMNO Malaya.Tetapi beliau sungguh bacul sekali setiap kali saya cuba berbicara tentang amalan rasuah dan salahguna kuasa KM Sarawak seperti yang di dedah kan di Sarawak Report.Berani kerana benar,Takut kerana apa ya?Tak mengapa lah,biarlah itu menjadi tanda tanya kepada seluruh warga Sarawak baik di alam siber mahupun di alam nyata

Di bawah adalah kata-kata “Pujian” beliau terhadap saya

Pengayau – Inilah blogger yang paling BANGANG di MALAYSIA!!!

Blogger pembangkang pro-PR sekarang makin menggelupur macam cacing kepanasan atas simen. Ada antara mereka mendakwa PBB Sarawak telah mengupah beberapa orang blogger daripada Sarawak untuk menyerang kepimpinan pembangkang khususnya PKR.

Rajahmas tersenarai dalam golongan yang mendapat upah kononnya dibayar RM5,000 satu kumpulan… Wah, macam ni tak payah cari kerja,buat artikel macam Rajahmas selang sehari pun boleh dapat bayaran macam tu lumayan.

Patutlah Pehin Sri difitnah ada harta berbilion ringgit kalau blogger mereka pakar melipat ganda angka sampai macam ini. Lain kali kalau buat artikel tengok fakta sikit, jangan main hentam kromo!!!

Untuk tatapan semua,sila baca dengan teliti artikel di bawah yang di petik dari Sarawak Talk


Bloggers Wanted

Posted by Cyber Trooper on December 16, 2010 at 17:28:32:

As part of BN Machinery to counter oppostion and pro opposition bloggers. UMNO and PBB has set up a RM10 million Cyber War Fund.

We invited Sarawakians with journalistic instinct to contact or visit any PBB, PRS and SUPP branches to register yourself as an interested party.

Qualified Candidates will be notified within 7 days.

Training will be conducted by NST, Malay Mail (Datuk Rocky Bru) and Utusan Melayu at Pusat Latihan UMNO at Janda Baik.

Every blogger will be given a granted of RM30,000 to set up their blog, whether it is free or paid hosting, besides being paid monthly allowance of RM5,000.00 per month.

We therefore call on all responsible Sarawakians to register themselves at offices of Sarawak BN Component parties.

It is your duty to defend Sarawak from the onslaught by Sarawak Report and Radio Free Sarawak.

YB Abdul Karim Hamzah
YB Fadzillah Yusof

Ps:Saya cuba untuk menulis dalam Bahasa Malaysia kerana kebanyakan Blogger/Cybertrooper PBB/BN nie lebih suka berbahasa Malaysia daripada berbahasa Inggeris.Agak nya pengaruh daripada Blogger UMNO kot? 🙂

9 Comments »

  1. wah… mewah betul jadi blogger kn??? klu mcm ni lah nk juga aku jd blogger pro-bn. dpt juga merasa gaji rm5k sebulan… skrg ni buka bisnes pun blom tentu dpt utg bersih rm5k… jom daftar!!!!

    Comment by anti-nuar — December 17, 2010 @ 10:49 am | Reply

  2. Muahahahaha…adooii sakit perut aku baca blog ko nie..kalau camtu mewah la aku..aku pon nak gak jadi kaye..sape taknak Rm5 ribu…engko je yg taknak kan sebab ko ikhlas buat blog khas utk PKR..takde bayaran pun ko tak kesah asal ko ikhlas je..boleh pegi la keikhlasan tu..satu lagi..aku cukup kesian kat ko sbb takde org nak puji ko pandai berbahasa inggeris..sampaikan ko terpaksa buat pesanan lagi semata mata nak bagitau ko memang terer la inggeris nie…cccceeeehhhh takde makne nya kalau ilmu tu di salah guna…

    Comment by miscelines — December 17, 2010 @ 10:51 am | Reply

  3. duit utk bloggers tu semua duit mak bapak engko… mak bapak tok nenek engko bayar cukai… pastu bagi kat bloggers2 tu untk kepentingan parti sendiri…. dasar politik kotor taik mahmood…. x sudah2 nak sogok org dengan duit rakyat…..

    Comment by Ej — December 17, 2010 @ 1:09 pm | Reply

  4. anti pbb n anti umno jangan terpedaya pengayau adalah black off pbb .mereka semua dibayar untuk melari perhatian kita….nampaknya rancangan mereka berjaya melariskan blog mereka…nanti saya jelaskan dengan bukti….

    Comment by daramamat — December 17, 2010 @ 8:33 pm | Reply

  5. pengayau memang ditugaskan untuk menghentam kerajaan supaya mendapat penyokong anti kerajaan…disini beliau akan mendapat feed back dari pengunjung…jangan pikir kami semua dibodoh oleh permainan politik bodoh ini. mereka akan pura-pura berhentam sesama sendiri supaya mendapat pengunjung yang tinggi .mereka dibayar berdasarkan dengan bilangan pengunjung ,disini kita lihat kebijaksaanan permainan rajahmas di menjemput pengayau ke blog nya supaya mendapat hit yang tinggi bagi blog beliau.kita lihat lama kelamaan mereka ini pasti akan berpecah sebab bayaran kepada pengayau adalah jauh lebih tinggi dari pada rajahmas dan rakan2…samb..

    Comment by daramamat — December 17, 2010 @ 8:41 pm | Reply

  6. revealing abd aziz is sabanaku ya cerita lamak bro.everybody knows that.sidak pbb sik akan berkesan dengan hal tok tapi pr akan rasa ada peluang bagi mereka memecahbelahkan pbb but wait tak semudah itu …hahaha…study bila pengayau tok bermula , sabanaku n juga umb?

    Comment by daramamat — December 17, 2010 @ 8:48 pm | Reply

  7. Cybertrooper PBB kantoi dengan Ketua Penerangan Pemuda nya skali di VOLUNTEERS First General Meeting(Wednesday 22nd December) at 5pm in Kuching..hahahha!!

    “Sebanaku Sarawak Aziz), Nik Zynale, a four other guys were there.Both Nik and Aziz shocked to see me.Hahahahahaha!!!

    PBB cyber-troopers came in full force to monitor our volunteer meeting. Looks like they’re taking us seriously and even resorted to planting a mole WHICH we expected and were fully prepared for 😉

    We even sempat to shake hands cos I know most of them anyway and they know me too 🙂

    The best part is we had two venues. The real venue at the back, and the fake decoy venue in the front which the PBB cyber-troopers got tricked into attending. Most of the genuine volunteers were told to go to the real venue while the suspicious volunteers were told to go to the front. That’s how we caught them :-)”

    Comment by Pengayau — December 23, 2010 @ 3:55 am | Reply

  8. Au,hebat serta berani endar ga sarawakreport enggau radiofreesarawak nya…sapa ga mensia behind this….BIG SALUTE….

    Comment by anaksarawak — December 30, 2010 @ 1:48 pm | Reply

    • Anang nanya sapa mensia behind Sarawak Report enggau Radio Free Sarawak.Uji asuh Taib nyaut semua utai ke di pansut ke sida dia.6 igi Report udah di gaga ngagai SPRM tang nyentuk ke saritu alu bedau bc action.Taib empu ndai kala mansut ke statement wether to denied or admit it.Nama utai di ketakut ke deh?

      Comment by Pengayau — January 2, 2011 @ 8:17 pm | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: